ریزش مو ممکن است در اثر عوامل مختلفی از جمله وراثت، تغییرات هورمونی و شرایط پزشکی یا دارو بروز پیدا کرده باشد. این عارضه ممکن است تمامی گروه های سنی را تحت تاثیر قرار دهد. روش های نوین متعددی برای درمان ریزش مو وجود دارند که در این مقاله به شرح آنها می‌پردازیم.

مهم ترین دلایل ریزش مو

ریزش مو یکی از معضلاتی است بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند. ریزش مو ممکن دلایل متعددی داشته باشد که در ادامه مهم ترین آنها شامل موارد زیر می شود:

بارداری

مصرف برخی داروها

کمبود پروتئین

الگوی طاسی مردانه

ریزش مو ناشی از اختلالات هورمونی

کم خونی

کم کاری تروئید

کاهش ناگهانی وزن

شیمی درمانی

ریزش موی ناشی از استرس

تشخیص ریزش مو

برای تشخیص دلایل ریزش مو پزشک در مورد رژیم غذایی، روش هایی که برای مراقبت از مو استفاده می‌کنید و سابقه خانودگی ریزش مو از شما سوالاتی می‌پرسد. همچنین ممکن است برای تشخیص بهتر آزمایشات زیر را برای شما تجویز کند:

*آزمایش خون: آزمایش خون ممکن است دلایل ریزش موی شما را مشخص کند.

*تست مقاومت مو با کشیدن: در این آزمایش پزشک به آرامی چند تار موی شما را می‌کشد تا میزان مقاوت آنها را بررسی کند.

*آزمایش نمونه برداری: در این آزمایش پزشک با خراشیدن پوست سر شما ریشه‌ی مو را به عنوان نمونه جدا می‌کند تا آنها را زیر دستگاه تلسکوپ بررسی کند. اگر ریزش موی شما ناشی از عفونت باشد در این روش مشخص می‌شود.

میکروسکوپی نوری: در این روش پزشک برای بررسی موهای کوتاه شده در قاعده از ابزارهای خاصی استفاده می‌کند. این روش به تشخیص اختلالات احتمالی در ساقه‌ی مو کمک می‌کند.

اقدامات قبل از مراجعه به پزشک

قبل از مراجعه به پزشک و ویزیت موارد زیر را رعایت کنید:

درمان ریزش مو

برای درمان ریزش مو روش های متفاوتی وجود دارند که منجر به احیای مو یا متوقف کردن ریزش مو می‌شوند. در شرایط خاصی مانند ریزش موی تکه تکه بدون هیچگونه درمانی بعد از یک سال مو مجددا رشد می‌کند. درمان های ریزش مو شامل دارو درمانی و عمل جراحی می‌شوند.

دارو درمانی

اگر ریزش مو در اثر بیماری خاصی بروز پیدا کرده است درمان این بیماری ها بسیار ضروری است. اگر مصرف دارو باعث ریزش موی شما شده است، بهتر است در صورت تایید پزشک برای چند ماه مصرف این دارو را متوقف کنید. رایج ترین درمان هایی که برای ریزش مو وجود دارند شامل موارد زیر می‌شوند:

ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل بدون نسخه پزشک به شکل فوم، شامپو و مایع عرضه می‌شود. برای اینکه این محلول تاثیر بیشتری داشته باشد خانم ها باید یک بار در روز و آقایان باید دو بار در روز آن را روی پوست سر بمالند.

محصولات حاوی ماینوکسیدیل باعث توقف ریزش مو و یا رشد مجدد مو در بسیاری از افراد می‌شود. این پروسه‌ی درمانی حداقل به شش ماه زمان احتیاج دارد. احتمالا چند ماه طول می‌کشد تا شما متوجه شوید این محلول برای درمان شما موثر است یا خیر. اگر ماینوکسیدیل در درمان ریزش موی شما موثر بود به استفاده از آن ادامه دهید.

خارش پوست سر و ریزش مجدد مو پس از متوقف کردن استفاده از این دارو از عوارضی هستند که به دنبال دارد.

محلول تریکوژن


تریکوژن یکی از معدود محصولات مربوط به رویش مجدد مو در دنیاست که هیچ ارتباطی با سیستم هورمونی بیماران ندارد و تنها با تاثیرگذاری روی فرآیند طبیعی رشد موها باعث توقف ریزش و رویش مجدد موها می‌شود.
بنابراین بدون هیچ نگرانی بابت اثرات هورمونی این دارو می‌توانید در هر سنی و با هر جنسیتی از این محصول استفاده کنید.
‌ تریکوژن برای خانم‌ها و آقایان بدون در نظر گرفتن جنسیت مناسب است و همه افراد بالای 14 سال می‌توانند به راحتی از این محصول استفاده کنند. تریکوژن که به شکل محلول موضعی ساخته شده، موثرترین و جدیدترین روش‌ موجود برای احیاء و رویش مجدد مو هاست. این محلول با آخرین تکنولوژی روز دنیا توانسته است با حفظ فولیکول‌های موجود مو باعث قطع ریزش مو و هم‌زمان رویش مجدد مو شود. محلول تریکوژن مخصوص همه کسانی است که دچار ریزش مو خارج از قاعده هستند. این دارو بر خلاف دیگر محصولات موجود در بازار با قطع شدن مصرف، عارضه ‌ای برای موهای تازه روییده ایجاد نمی‌کند
مهم‌ترین مورد مصرف تریکوژن، آلوپسی آندوژنیک و همه بیماری‌هایی است که باعث نازک شدن ساقه مو و تبدیل موهای سالم به موهای Vellus و Lanugo می‌شود.

فیناستراید

این دارو به صورت قرص برای آقایان تجویزمی‌شود و به درمان ریزش مو کمک می‌کند. ریزش موی بسیاری از افرادی که از این دارو برای درمان ریزش مو استفاده می‌کنند بعد از مدتی متوقف می‌شود. چند ماه طول می‌کشد تا متوجه شوید که آیا این دارو برای شما موثر است یا خیر. این دارو ممکن است برای آقایان بالای 60 سال موثر نباشد.

عوارض احتمالی این دارو کاهش میل و عملکرد جنسی است.

سایر داروهای خوراکی

سایر داورهای خوراکی برای درمان ریزش مو شامل اسپیرونولاکتون و دوتاسترید می‌شوند.

جراحی کاشت مو

در بیشتر مواقع ریزش مو در قسمت بالایی سر رخ می‌دهد. کاشت مو روشی است که با استفاده از آن بیشتر موهایی که از دست داده‌اید دوباره به دست می‌اورید.

در پروسه‌ی کاشت مو جراح زیبایی مو را از قسمتی از سر شما جدا می‌کند و به قسمت طاس پیوند می‌زند. گاهی پزشک برای این کار یک نوار بزرگ که شامل چند رشته مو است از سر شما جدا می‌کند. برای انجام این عمل جراحی نیازی بستری شدن بیمار نیست و پزشک برای تسکین درد ناشی از جراحی به شما داروی مسکن تزریق می‌کند.

خونریزی، کبودی، تورم و عفونت از عوارضی هستند که جراحی کاشت مو به دنبال دارد.

لیزر درمانی

وزارت غذا و دارو آمریکا تایید کرده است که لیزر درمانی تا حدودی در درمان ریزش مو و در بعضی افراد موثر بوده است. مطالعات کوچکی نشان می‌دهند که این روش باعث بهبود تراکم مو می‌شود. لازم است برای اثبات تاثیرات بلند مدت و موثر این روش آزمایشات بیشتری انجام شود.

سبک زندگی

شما می‌توانید از روش‌های متعددی برای بهتر کردن ظاهر موهای خود استفاده کنید این روش ها شامل استفاده از محصولات آرایشی مو، رنگ مو و یا تغییر مدل موها شود.

این متن از سایت mayo clinic ترجمه شده است.

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hair-loss/diagnosis-treatment/drc-20372932

13 پاسخ

  1. سلام خسته نباشید من بعد اینکه به کرونا مبتلا شدم دچار ریزش شدید مو شدم که هم مولتی ویتامین مصرف میکنم هم قرص زینک ولی هیچ تاثیری نداشته تا الان باید چیکار کنم ریزش موهام قطع بشه یا کمتر بشه

    1. مصرف تریکوژن و ادامه مصرف ویتامینهای گروه ب سیستئین و زینک و همینطور استفاده از شامپوهایی که ایجاد خارش و حساسیت نمیکنند جواب خوبی خواهد داد

  2. سلام روز بخیر آیا درسته که واکسن کرونا باعث ریزش مو میشه؟ چون من خودم به این مشکل برخورد کردم

    1. خیر واکسن کرونا بهیچوجه باعث ریزش مو نمیشه مگر اینکه شما واکنش ایمونولوژیک شدید به واکسن نشون بدید یا کمبود املاح و ویتامین داشته باشید

  3. من از محلول های شما برای ریش موهام استفاده کردم واقعا عاااالیه 👌🏻

  4. من جلوی موهام خیلی میریزه ولی درکل موهای سرم خداروشکر خوبه ولی جلوی موهای نگرانم کرده چجری درمانش کنم؟

    1. سلام
      بله مهمترین مورد مصرف تریکوژن کمک به حل معضل ریزش موی ارثی است

دیدگاه‌ها بسته‌اند.